Inspiratie

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

By oktober 12, 2020 No Comments

In het stuk wat je tot nu toe gelezen hebt stelde ik de vraag, wat is jouw volgende doel?

Heb je het a4tje al gepakt? Heb je al een boekje waarin je af en toe wat schrijft?

Voor mijn afscheid bij het Alfa-College kreeg ik een mooi boek van Ben Tiggelaar; dromen – durven – doen (aanrader!). Ik was als fan van Ben, maar ik ben het nog meer geworden. Bij aanschaf van zijn nieuwe boek, “dit wordt jouw jaar”, kreeg je een webinar aangeboden. Tijdens deze webinar, die over doelen stellen ging, was ik druk met het maken van aantekeningen. Hieronder wil ik graag het een en ander met jullie delen.

Wanneer je kiest om aan de slag te gaan met doelen stellen denk dan eens na over:

  • Voor welk doel ben ik lang gemotiveerd?

Lange motivatie houdt in dat je het langer vol gaat houden, het geeft je meer richting dan doelen die voor een korte termijn motivatie zorgen. Je kunt in dit geval spreken van een duurzame motivatie, dit kan voor iedereen van toepassing zijn in welke branche je ook werkzaam bent.

Hij noemde drie motivatiebronnen die duurzaam zijn, die je zou kunnen verpakken in een vraag:

  1. Zelfmotief, wat wil ik eigenlijk in het leven? Autonomie, macht, competentie, status. Wat vind ik belangrijk?
  2. Verbondenheidsmotief. Hoor ik er wel bij? Waar vind ik warmte? Waar kom ik tot samenwerking?
  3. Zekerheidsmotief. Hoe krijg ik grip op mijn samenleving?

Wanneer je met deze vragen eerst eens aan de slag gaat hoop ik dat je al een beetje richting gaat krijgen.

Vind je het interessant om hier samen eens over te sparren? Neem dan gerust contact met mij op!

 

WhatsApp mij
Hoi! Kan ik je verder helpen?