Inspiratie

Hoe kom jij tot jouw volgende stap?

By februari 11, 2021 No Comments

De volgende stap in je loopbaan. Valt veel over te lezen in deze lockdown periode. Er is meer tijd om na te denken, voor de één positief en voor de ander minder positief. Zelf kom ik voor mijn werk, als coach, veel in gesprek met mensen die na zijn gaan denken over wat ze nu echt willen. Op zich geen verkeerde vraag, wanneer je voelt dat iets niet goed zit of je ‘gewoon’ toe bent aan wat anders.

Zo ook Luis Suarez, die ging op een avond ook nadenken over zijn volgende stap…….

Waarom dacht hij na over zijn volgende stap?

Wat een mooi plaatje is dit, uit het archief. Mijn vader is dol op dit soort foto’s, gelukkig kan ik ook altijd bij hem terecht om ze op te vragen. Hoe kijk ik nu naar deze foto? En waarom vroeg ik hem van de week op?

Zijn persoonlijkheid vind ik prachtig; onwijs gedreven, soms een tikkeltje gek, kent zijn kwaliteiten, toont zijn emoties, haalt het maximale uit zijn carrière,  is een gevoelsmens (interview in de ELF, 2019). Neemt dit seizoen wraak door kampioen te worden met Atletico en topscoorder van Spanje.

Terug naar de Euroborg, jaar of 17 geleden. -5, 8000 toeschouwers. Fc Groningen – Regio team (bestaande uit spelers van de 1e klasse en de hoofdklasse), ik was bevoorrecht om mee te spelen. Suarez, bijzonder om tegen te spelen. Iets te dik, rende op alles, maakte gekke slidings. Had iedere bal en dribbelde overal tussendoor. Lastig om te verdedigen, maar ik deed m’n best. Hij besloot om ergens anders te gaan voetballen, het was te makkelijk. Wellicht wist hij niet dat het een oefenwedstrijd was, ik ging ook door. Nog een paar jaartjes bij ON, de rest bespaar ik jullie.

Jouw loopbaan, hoe geef jij die vorm? Wanneer heb jij voor het laatst gedacht of dat wat jij nu doet je tevreden stelt? Ik zou het gezond vinden wanneer je dit eens in de zoveel tijd aan jezelf vraagt. Zelf houd ik in een persoonlijk boekje mijn loopbaan bij, ik schrijf hierin wekelijks wat ik ga doen en reflecteer hierop. Werkt fijn en is iets wat bij mij past.

Mijn vragen aan jou, zou het tof vinden als je mij laat weten hoe jij dit doet:

1:ben je tevreden met dat wat je nu doet?

  • wat maakt dat je tevreden bent?
  • wat maakt dat je niet tevreden bent?

2: hoe zorg jij ervoor dat je regisseur blijft van je eigen loopbaan?

  • ga je weleens met mensen in gesprek?
  • gebruik je hier bijvoorbeeld ook een boekje voor?

3: wat is jouw ultieme droom?

  • hoe ga je deze droom uit laten komen?

Mail mij jouw antwoorden: laurens@in-bloom.nu

Geniet van de schaatsdagen en nog even volhouden, er komen betere tijden!

 

WhatsApp mij
Hoi! Kan ik je verder helpen?