Inspiratie

Reflecteren en doelen stellen. Hoe ga jij 2022 te lijf?

By januari 6, 2022 No Comments

Een vrijdagmiddag in hartje Groningen. Laptop mee. Een coachingstraject uitwerken. Een trainer ontmoeten die ik begeleid om een en ander door te nemen. En tenslotte een goede vriend ontmoeten om bij te praten. We hebben het over 2021. We reflecteren. Corona ontregelde alles flink. Toch kijk ik uit naar 2022. Jij ook?

Voor mij persoonlijk was 2021 een goed jaar, al ben ik me bewust van de beperkingen die het coronavirus heeft opgelegd. Zo aan de start van 2022 zitten we er nog middenin. Maar… we zijn er doorheen gekomen. Jij ook. En stiekem hoop ik dat alles beetje bij beetje weer richting het oude gaat. Dat de kleine, maar oh zo belangrijke dingen in het leven normaal worden. Familie en vrienden opzoeken, op elk tijdstip kunnen sporten binnen en buiten, een concert bezoeken of een biertje drinken in dat warme, kleine kroegje op de hoek van de straat.

Wat zijn mijn doelen?

Uiteindelijk heb je vaak zelf de regie in handen. Ergens hopen we allemaal dat het leven weer gaat worden zoals het ooit was. Tot die tijd moet jij er zelf niettemin het beste van maken. En ik net zo! De vraag is: hoe? Ik heb het regelmatig over het stellen van doelen en vrijwel altijd gaan die over jou. Maar wat mijn doelen zijn en wat ik graag zou willen? Een overzicht.

  • Structureel minimaal tweemaal per week sporten: hardlopen, tennissen en/of (zaal)voetballen;
  • Een goede balans vinden in mijn voedingspatroon;
  • Op werkgebied het aantal opdrachten uitbreiden ten opzichte van een jaar geleden;
  • Een groei in omzet van 10% in vergelijking met vorig jaar;
  • Privé en werk in evenwicht, waarbij vrij ook écht vrij betekent.

Cirkel van invloed

Mijn zogeheten Cirkel van Invloed (*) is hierin groot. Ofwel, welke invloed heb ik zelf in bepaalde situaties en doelen? Hoe is dat voor jou? De meningen over het stellen van doelen zijn nogal verschillend. Voor de één geeft het richting en houvast, maar voor een ander werkt het niet. Zelf ben ik ervan overtuigd dat het mij helpt en sterkt in het geven van richting. Om elke dag planmatig aan de slag te gaan.

Lukt het jou niet of nauwelijks om datgene te bereiken wat je graag zou willen? Weet je niet waar je moet starten? Of wat je zoal moet doen om die stip aan de horizon te houden? De volgende vragen kunnen jou op weg helpen:

  • Wat zijn voor mij realistische doelstellingen?
  • Welke doelen stellen ik?
  • Waarom stel ik deze doelen?
  • Hoe schrijf ik mijn doelen op of zorg ik dat ze top-of-mind zijn?
  • Durf ik mijn doelen te delen?

Ga maar eens op onderzoek uit. Kom je tot heldere, haalbare doelstellingen? Ik ben benieuwd op welke gebieden je de nadruk legt: privé, sportief, financieel of werk. Ik ben nieuwsgierig. Naar jou en je doelen. Hoe jij 2022 gaat aanvliegen of te lijf gaat. Een nieuwe baan, sparen, een sportteam coachen, die verrekte (corona)kilo’s verliezen of toch voor een eigen onderneming gaan.

Heb je zin om samen een kop koffie te drinken? Je bent welkom aan de Mirachstraat 4 in Zuidhorn. Of zullen we toch voor dat idyllische kroegje gaan?

Tot gauw!

Groet,

Laurens

Literatuur (*):

Cirkel van Invloed: https://www.heteffectievewerken.nl/veelgestelde-vragen/de-cirkel-van-invloed-stephan-covey.html

WhatsApp mij
Hoi! Kan ik je verder helpen?