InspiratieInteressant

Training ‘Doelen stellen’

By maart 26, 2020 maart 28th, 2020 No Comments

“You have to expect things of yourself, before you can do them” – Michael Jordan – 

Training ‘Doelen stellen’

Wanneer jij geen verwachtingen van van jezelf hebt, hoe kun je dan gericht aan de slag gaan? Naast het feit dat hij een geweldig sportman was, is deze uitspraak een inspiratiebron voor mij geweest. Daarnaast bezit de sport vele metaforen die je kunt gebruiken om je persoonlijke of teamdoelstellingen vorm te geven.

Maak jij je dromen werkelijkheid? Stel concrete doelen!

De laatste jaren heb ik aan den lijve ondervonden dat het enorm kan helpen om concrete doelen te stellen. Je kunt verschillende soorten doelen hebben, bijvoorbeeld:

  • Privégerelateerde
  • Werkgerelateerde doelen
  • Sportieve doelen

Doelen stellen helpt je om dat wat je hoopt te behalen concreet te maken. Je zult merken dat je er ook naar gaat leven en dat je het in veel gevallen bespreekbaar maakt. Doe je dit niet dan is de kans groot dat het aan je gaat knagen of dat er mensen zijn die jou er op aanspreken.

De meest simpele manier om doelen te stellen, of in ieder geval jezelf uit te dagen, is het noteren van dat wat er in je hoofd om gaat. Dit vraagt dat je oprecht luistert naar jezelf, naar dat wat je denkt en voelt.

Drie jaar geleden droomde ik over het opstarten van mijn eigen bedrijf. Over het geven van trainingen en coachsessies om mensen te laten groeien. Na een aantal gesprekken met personen die mij inspireerden en mee wilden denken ben ik mijn gedachten gaan noteren. Nu, drie jaar later, kan ik vol trots vertellen dat ik bijna al mijn doelen van toen heb gerealiseerd. Op dit moment zet ik mij zowel als coach, voor verschillende bedrijven en sportverenigingen, en als projectleider in waarbij talentontwikkeling voor jong en oud centraal staat. Vanuit welke visie ik dat doe kun je hier lezen.

Doordat ik mijn doelen concreet heb gemaakt, is het mijn gelukt om mijn droom te realiseren. Wil jij dit ook? Ik help je er graag bij. Dusdanig concrete doelen stellen zodat het echt gaat leven. Voor jezelf en voor je omgeving. Van het noteren van je eerste gedachten tot en met het uitvoeren van datgene waar je altijd al van droomde. Zodra je dit met de juiste personen gaat delen, zul je merken dat je snel stappen gaat maken.

Ben jij klaar voor het stellen van concrete doelen en het maken van een nieuwe of volgende stap in je leven? Schrijf je in voor mijn training. Hoe ik werk wil ik je in een notendop weergeven in mijn missie.

De training ‘Doelen stellen’ kan jou, individueel of in teamverband, verder helpen. Tijdens deze training ga je onder andere aan de aan de slag met: klik hier.

Deze training kan ingezet worden in verschillende branches, bijvoorbeeld het onderwijs, bedrijfsleven, sportsector en uiteraard als particulier. Wil jij je opgeven of heb je vragen over bijvoorbeeld de data en kosten? Neem gerust contact op.

WhatsApp mij
Hoi! Kan ik je verder helpen?